srijeda, 4. ožujka 2015.

Zbirka najboljih automobila Cristiana Ronalda (FOTO)

Službeno najbolji fudbaler svijeta Cristiano Ronaldo, kao jedan od najvećih sportista, ali istovremeno i kao jedan od najvećih živih marketinških brendova, maksimalno koristi svoju slavu i popularnost radeći stvari u kojima uživa. Tako je čuveni CR, kao veliki ljubitelj automobila, u mogućnosti bio da počne slagati svoju kolekciju skupocjenih četverotočkaša koja je uveliko premašila vrijednost od 5 miliona dolara. Ovo su najatraktivniji primjerci iz Cristianove garaže.

1
Rolls Royce Phantom
Vozilo s kojim predvodnik Real Madrida dolazi na treninge, a koje vrijedi preko 400.000 dolara. Upravo danas je objavio priloženu fotografiju napravljenu prilikom odlaska na trening, izrazivši zadovoljstvo zbog lijepog vremena i poželivši ugodno jutro fanovima.
rolls_royce_phantom



Audi S8
Sponzorski automobil kojeg je Cristiano Ronaldo dobio od klupskog sponzora kompanije Audi, koja svake godine igrače Kraljeva obraduje novim automobilima. Vrijedan je oko 130.000 dolara.
audi_s8

Lamborghini
Lamborghini Aventador s kojim se Portugalac ponovio 2012. godine, koštao ga je 318.000 dolara. Radi se o superautomobilu koji predstavlja vrh ponude čuvenog “razjarenog bika”, i koji je naslijedio čuveni model Murcielago.

lamborghini_aventador

Ferrari LaFerrari
Cristiano Ronaldo je jedan od 499 vlasnika najboljeg i najluksuznijeg Ferrarija ikad proizvedenog. Automobi čija je cijena preko 3 miliona dolara, pravo je umjetničko djelo koje će za desetak godina zasigurno utrostručiti cijenu.
ferrari_laferrari

Bugatti Veyron
Čudo automobilske tehnologije, koje je dugo vremena predstavljalo najjače i najbrže serijsko vozilo na svijetu, te koje je proizvedeno u samo 450 primjeraka, također se nalazi u Cristianovoj impozantnoj kolekciji. Bugatti Veyron prosječne cijene od 2,6 miliona dolara, nedavno je prestao sa proizvodnjom, pa bi i ovaj, kao i mnogi drugi automobili iz fudbalerove kolekcije mogli biti u stvari investicija u nešto čemu s godinama samo raste cijena.

bugatti_veyron_

Audi R8 cabrio
Kada je Audi isporučivao nove automobile igračima Real Madrida, posebni model, vrh sportske ponude njemačkog proizvođača oličen u modelu R8 cabrio našao se u Portugalčevom vlasništvu, jer je to i zaslužio igrama na terenu i popularnošću svog imena.

audi_r8_cabrio

Porsche Cayenne Turbo S Mansory
Automobil koji je doduše promijenio vlasnika i koji je privukao veliku pažnju kada ga je Cristiano Ronaldo odlučio prodati. Djelo je čuvene tuning kuće Mansory, koja je temeljno preradila najjačeg Porscheovog Cayennea, i koji je nov koštao nešto više od 400.000 dolara.
??????????????????????????????????????????????????

Audi RS6
Audijeva krstarica koja slovi za jedno od najpoželjnijih automobila na svijetu, u vlasništvu CR-a se našla besplatno, zahvaljujući sponzorstvu.

audi_rs6


Ferrari 599 GTO
Pred kraj boravka u Manchesteru, Cristiano Ronaldo je doživo prilično žestoku saobraćajnu nesreću iz koje je izašao neozlijeđen, a njegov Ferrari 599 GTB potpuno uništen. 2009. godine nabavlja fantastični 599 GTO, a ovoga puta “propeti konjić” je bio crne boje.
ferrari_599_gto
Bentley Continental GTC
Bentley kabriolet zanimljive kombinacije boja, s crvenim kožnim krovom i sivom bojom karoserije, spada među najluksuznije sportske automobile na svijetu. Model Continental je Cristiano vozio i tokom boravka u Engleskoj, samo što se tada radilo o modelu sa tvrdim krovom i tamno plavoj boji karoserije.
bentley_continental_gtc
Audi RS5
Fantastični coupe model serije 5 sa svojim najjačim motorom i paketom opreme, označen značkom RS, krajem 2010. godine je pronašao put do Ronalda i to zahvaljujući partnerstvu kluba i velike autokompanije.


audi_rs5

Nema komentara:

Objavi komentar