nedjelja, 22. veljače 2015.

SKANDAL U BRISELU: Aleksandar Vučić uzvikivao „Živeo Šešelj“!


SKANDAL U BRISELU: Aleksandar Vučić uzvikivao „Živeo Šešelj“!

Belgijski novinari objavili da je srbijanski premijer prijetio prolazniku koji ga je snimao i pokušao da mu uzme mobilni telefon
Teleprompter.rs objavio je tekst briselskih novina “La Derniere Heure” u kojem se navodi da je premijer Srbije, Aleksandar Vučić, ulicom urlao “Živeo Šešelj”.
U tekstu pod naslovom “Srpski premijer izgubio kontrolu u Aveniji Luis“, novinari novina “La Derniere Heure” navode da je premijer Srbije prijetio prolaznicima koju su ga snimali kako briselskim ulicama uzvikuje “Živeo Šešelj! Bravo Šešelj!”
Vučić je u ponedjeljak 9. februara šetao Avenijom Luis sa “mladom damom” i dva tjelohranitelja. “Mlada dama” je, sudeći po izgledu, Vučićeva bivša-sadašnja supruga, Tamara Đukanović, inače zaposlena u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.
Na ulasku u ulicu Žourdan, jedan prolaznik je Vučiću na srpskom doviknuo: “Živeo Šešelj”. Prema pisanju lista, svjedoci su ispričali da se Vučić okrenuo i sa ispruženom pesnicom uzvratio: “Živeo Šešelj. Bravo Šešelj!”
Ne bi bio nikakav problem da se Vučić nije razbjesnio kada je primjetio da ga neko od prolaznika snima mobilnim telefonom!
U tekstu piše: “Srpski premijer prijetio prstom čovjeku koji ga je snimao dok je vikao “Živeo Šešelj!”
Autor teksta je Vučiću zatim očitao lekciju: “Vučiću, Brisel nije Beograd, pa da radiš šta hoćeš”.
List još navodi da je Vučić čovjeku koji ga je snimao pokušao da otme telefon! Kada se situacija smirila, Vučić, “mlada dama” i tjelohranitelji nastavili su dalje.

Ostatak teksta posvećen je Vučićevoj radikalnoj prošlosti, njegovog bliskosti sa Vojislavom Šešeljem i o tome kako je došao na funkciju premijera.
Ova vijest je iz nekog razloga „zaobišla“ medije u Srbiji. Da li je moguće da je Aleksandar Vučić uspio da se na ovakav način obruka u inostranstvu, pa ni manje ni više nego u Briselu, a da niko od “zvaničnih” medija o tome ne izvjesti javnost u Srbiji?
Nema cenzure? Izgleda da i dalje važi pravilo: “Jednom radikal, uvijek radikal”.
Podsjetimo da je istog dana u Briselu napadnut snimatelj “Tanjuga”. Prema pisanju srpskih medija, napad se dogodio kada se ekipa približila grupi od tridesetak kosovskih Albanaca, koji su protestovali na trgu Šuman.
Tanjugovi izvještači su se predstavili i pitali da li bi neko htio da da izjavu o tome zašto su se okupili i zbog čega protestuju.
Na to se jedan od demonstranata izdvojio i bez ikakvog povoda udario šamar snimatelju Marku Trošiću, kome je od jačine udarca rasječena usna.

Nema komentara:

Objavi komentar