srijeda, 25. veljače 2015.

Uhapšen Almedin Bostandžija, otimao mobitele maloljetnicima, palio automobile i pljačkao

Sarajevska policija uhapsila je jučer Almedina Bostandžiju (20) zbog sumnje da je na području Sarajeva zapalio dva automobila i izvršio devet krađa i to tokom januara i februara ove godine.

Uhapšen Almedin Bostandžija, otimao mobitele maloljetnicima, palio automobile i pljačkao





Almedin Bostandžija (Foto: Screenshoot)
Zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela izazivanja opće opasnosti, teške krađe, teške krađe na naročito drzak ili naročito opasan način te razbojništva, Bostandžija je danas i predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Kako saznajemo, tokom saslušanja u policiji priznao je izvršenje svih krivičnih djela.

Jedno od razbojništava koje je on počinio bilo je i razbojništvo koje su zabilježile nadzorne kamere 05.02. u zgradi u ulici Fetaha Bećirbegovića, a čiji je snimak objavio Klix.ba.

Tada je Bostandžija od maloljetnog Damira Hamzića, kako se moglo vidjeti na snimku koji smo tada objavili, uz prijetnju nožem oteo mobitel. U haustor u kojem mladić stanuje ušao je iza Damira, a pošto ga je prethodno pratio, potom je iz jakne izvadio nož te mu prijeteći njime zatražio mobitel.

Damir je mobitel odmah predao, a Bostandžija je pobjegao. Nakon što je uhapšen priznao je da je počinio ukupno 10 različitih krivičnih djela.

 Između ostalog, Bostandžija je priznao da je podmetnuo požar na automobilima VW Polo i Fiat Palio i to jer su se korisnici vozila svađali sa njegovim rođakom. 
Paljevine su podmetnute 18.02. a na sreću povrijeđenih nije bilo. 

Bostandžija je izvršio još jedno razbojništvo nad maloljetnikom u haustoru stambene zgrade 16.02.2015., a u ulici Novopazarska provalio je u dvije kuće u samo nekoliko dana.

Na području općine Novo Sarajevo počinio je tri teške krađe, a također je u prvih pet dana februara izvršio tri razbojništva nad maloljetnicima.

Nema komentara:

Objavi komentar