nedjelja, 22. veljače 2015.

KRAĐA KOKAINA Cetinjanin 12 sati pred smrt dobio upozorenje iz Podgorice



Samo 12 sati pre ubistva, u Podgorici je u vazduh dignut “audi A8” koji pripada Milanu Vujotiću (32), bliskom Radomanovom prijatelju. Obojica su u crnogorskoj policiji zavedeni kao pripadnici škaljarskog klana, a dizanje u vazduh blindiranog vozila bila je najava i da se njemu sprema sačekuša.
Radoman je ubijen u noći između četvrtka i petka kod lifta podzemne garaže u Ulici Jurija Gagarina 26a, gde ga je sačekao ubica sa “heklerom” i u njega ispalio 25 hitaca.

Neposredno pre smrti Radoman je tražio srpsko državljanstvo.

- Njegov zahtev je odbijen upravo zbog operativnih podataka koje policija ima o njemu i bratu Vladanu. Sigurni smo da je državljanstvo tražio zbog narko-posla, kako bi izbegao izručenje ukoliko neka od stranih zemalja za njim raspiše poternicu - kaže izvor “Blica” i navodi da je za mlađim Vladanom poternicu raspisala policija Italije.

Sahrana
Ubijeni Radoman biće sahranjen danas na Novom groblju na Cetinju. U čitulji se kao ožalošćeni navode njegovi roditelji Marina i Sreten, supruga Bojana, dve ćerke i sin, kao i braća Dragan i Vladan.
Goran i njegov brat Vladan su pod lupom svih svetskih bezbednosnih službi zbog sumnji da krijumčare kokain iz Južne Amerike u Evropu. Vlasnici su pomorske transportne kompanije, koja je u stvari bila pokriće za šverc narkotika.
- Braća su bila često u Kotoru. Kretali su se i po Holandiji i Italiji, kao i lučkim gradovima Južne Amerike, gde imaju logističke baze za krijumčarenje - navodi naš sagovornik.

Braća su imala i falsifikovane dokumente, koje su obezbedili preko “prijatelja” iz Hrvatske.

- Krajem 2009. oni su sarađivali sa Darkom Šarićem, a šverc kokaina nastavili su i posle akcije “Balkanski ratnik”. Napravili su kontakt u Južnoj Americi, u Italiji sa ozloglašenom Ndrangetom. Ta saradnja je Gorana i koštala života, jer je pre mesec dana u Marbelji ukradeno 300 kilograma kokaina, zbog čega je i usledila osveta, odnosno njegovo ubistvo - objašnjava naš sagovornik.

Društvo Kubanke
Radoman je bio čest gost dva beogradska hotela, koja su za njega preduzimala posebne mere bezbednosti i diskrecije. 
- U ove hotele dolazio je u društvu prijateljice sa Kube, koja je često boravila u Beogradu


Nema komentara:

Objavi komentar