ponedjeljak, 23. veljače 2015.

(FOTO)(VIDEO) Zbog ovih razloga mnogi ne vole Ronalda

(FOTO)(VIDEO) Zbog ovih razloga mnogi ne vole Ronalda

(FOTO)(VIDEO) Zbog ovih razloga mnogi ne vole Ronalda

Cristiano Ronaldo je fenomen, jedan u milion, fudbaler koji je izmjenio viđenje igre kao takve. Nedavno je napunio 30 godina, nešto ranije je prigrlio treću Zlatnu loptu u karijeri, i ponovo je zvanično najbolji na svijetu.
Koliko god da je majstor sa loptom, gol-mašina, mnogi ipak ne vole Portuglaca. Uz Lionela Messija, vjerovatno je fudbaler koji budi najviše potpuno optrečnih emocija kod ljubitelja fudbala.
Dok mnoge djevojke “otkidaju” na njegovo uglađeno, uvijek izbrijano lice, sa savršeno očupanim obrvama, momcima se diže kosa na glavi, jer Ronaldov stil smatraju lažnim.
Možda, kada bi pustio bradu, njegove izjave nekad ne bi djelovale tako iritantne. Kao na primer Andrea Pirlo, koji je dosta omiljen zahvaljujući ležernosti koja Ronaldu fali.
Razlog koji je u direktnoj vezi sa prvim navedenim. Nekada djeluje kao da je Ronaldo provodio više vremena sređujući frizuru pred utakmicu, nego što se zaista spremao da igra fudbal. A često mu se kosa bukvalno sija tokom utakmice, i to mnogima upada oči. I ne dopada im se.
Upućeniji znaju da je Ronaldo imao dosta problema kad je bio mlađi. Maltretirali su ga kao klinca, mnogi nisu ni vjerovali da će stići tu gde je, a u takvim situacijama je formirao odbrambeni stav, koji bi se mogao opisati kao “bolji sam od svih vas”.

ronaldoreklama

Iako svi znaju da je zaista vrijedno radio da bi postao najbolji među najboljima, taj detalj se priviđa kada ishvali sebe ili pokazuje svoje tijelo. Sjetimo se samo postignutog gola u finalu Lige šampiona, kada je skinuo dres i svijetu pokazao savršeno izvajane mišiće. Više se pričalo o njegovoj ogromnoj poterbi da to uradi, nego što je postigao osvajanju Lige šampiona.
Šta nas briga sa kim je u vezi Cristiano Ronaldo, to je njegova stvar! Pa sad, to bi bilo istina da mu mnogi ne zavide na tome sa kakvim djevojkama ga viđaju na crvenom tepihu, ili na reklamama. A s obzirom da su svi znali ko je Irina, i kad je veza sa njom raskinuta, očigledno je privatni život Portugalca zanimljiv fanovima i hejterima širom svijeta.

ronaldoirina

Godišnja plata od 17 miliona evra. Na sedmičnom nivou je to 350.000 eura. Nije novost da najbolji fudbaler imaju ogromne plate, ali opet, podsjećamo vas, govorimo o Ronaldu.
Kada neki fudbaler postigne toliki broj golova, javljaju se hejteri. Pogotovo ako ne navijate za klub tog igrača. Prosto, ne postoji mnogo igrača kao što je on, a lakoća sa kojom postiže golove često je nedopustiva i neoprostiva.
Tu je i momenat sebičnosti, jer je on sam rekao da je zavisan od golova. On je taj koji izvodi penale, slobodne udarce. Kroz to i mnogi hejteri gledaju njegove tri Zlatne lopte.
Perceprcija Lionela Messija je itekako drugačija u odnosu na Ronalda. Skroman, povučen, uživa na terenu, postiže sjajne golove za Barcelonu, jedan od najboljih strijelaca. On je prirodniji i opušteniji od Portugalca.
Evo možda i pravog razloga zašto vam se Ronaldo može smučiti. Nije mali broj puta kada je Realov superstar gotovo amterski simulirao, čak i kada ga protivnički igrač ne dodirne.


Nema lakše situacije za postizanje gola od one kada stavite loptu na bijelu tačku i neometano šutirate sa 11 metara. A Ronaldo voli i te šuteve, i to jako.
Na 56 mečeva u 2014. godini, Barsclona je sedam golova postigla sa penala. S druge strane, samo Ronaldo, postigao je 15 golova sa bijele tačke, na ukupno 60 mečeva ove godine.
Ronaldo Luis Nazario de Lima je sigurno jedan od omiljenih i najboljih fudbalera u historiji ove igre. To što je Brazilac radio tokom svoje karijere su svi voljeli. I sada se pojavio neki Cristiano, nalickani i uobraženi. I sada kada kažete Ronaldo, zapravi mislite na njega, a ne na popularnog Zubu.
Zato su mnogi pokušavali da provociraju Portuglaca, govoreći da postoji samo jedan jedini “pravi Ronaldo”.

Nema komentara:

Objavi komentar